Nog een paar nachtjes slapen dan is het Wereld Dierendag. Op woensdag 4 oktober staan dieren weer een hele dag centraal en doet bijna ieder baasje iets extra’s voor zijn of haar huisdier. Maar weten jullie waar Dierendag vandaan komt? En waarom we dit ieder jaar vieren? Wij gingen op onderzoek en zetten de belangrijkste Dierendag-weetjes op een rij:

Waarom is er een Wereld Dierendag?

Wereld Dierendag is ontstaan in 1929. Dierenbeschermers van over de hele wereld kwamen toen bij elkaar in Wenen (Oostenrijk). Er was daar een vergadering georganiseerd met als thema het stoppen van dierenmishandeling. Tijdens deze vergadering werd besloten dat er één speciale dag moest komen waarop mensen extra stil zouden staan bij het feit dat ook dieren rechten hebben. Bijvoorbeeld het recht om niet geslagen of mishandeld te worden. Deze speciale dag was bedoeld om bij het grote publiek nog eens extra de aandacht te vestigen op deze rechten van dieren.

Waarom op 4 oktober?

Er werd dus bepaald dat deze Wereld Dierendag er moest komen, maar de volgende vraag was natuurlijk op welke datum we hier bij stil zouden moeten staan. Er werd gekozen voor 4 oktober. Dit is namelijk de sterfdag van een bekende dierenvriend, namelijk de Italiaan Francesco d’Assisi. Deze man leefde van 1182 – 1226 en hij zette zich zijn hele leven in voor dieren en voor de natuur. Er zijn zelfs verhalen dat hij kerkdiensten hield speciaal voor dieren. Hij was een van de eerste heiligen die in het openbaar zijn liefde voor de dieren uitsprak en ook vond dat mensen goed voor hun dieren moesten zorgen. Zijn sterfdag werd daarom gekozen voor het vieren van Wereld Dierendag.

Wil je je je huisdier extra in het zonnetje zetten. Dan helpen we je graag. Kom gerust bij ons langs in de winkel. Dierenspeciaalzaak Froon. Alles voor de dieren.